Bea Bouman,
Praktijkondersteuner GGZ voor de volwassenen, werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Nienke Alberts,
Praktijkondersteuner GGZ voor de volwassenen en de jeugd, werkt op maandagochtend (thuiswerkochtend), dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Emma Hamers,
Praktijkondersteuner GGZ voor de jeugd, werkt op woensdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.
Inleiding
Sinds januari 2014 is er een nieuwe functie in onze huisartsenpraktijk “Ypenburg” , namelijk praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg, afgekort POH-ggz Jeugd en Volwassenen. De POH-ggz is iemand die kennis heeft van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en/ of maatschappelijk werk. De huisarts en de POH-ggz werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen die psychische en/of (psycho) sociale klachten, zoals problemen gerelateerd aan werk, opvoeding of relaties.
Hoe werkt de POH-ggz?
In een gesprek brengt de POH-ggz samen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens informeert en adviseert de POH-ggz u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit betekent dat u een of meerdere gesprekken bij de POH-ggz hebt of een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling) of een vervolggesprek bij de huisarts.
De POH-ggz kan u dus helpen door:
– het verhelderen van problemen;
– het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing;
– in sommige gevallen kortdurende behandeling in de huisartsenpraktijk door de POH-ggz;
– opgeven van kortdurende cursussen, zoals omgaan met stress, minder piekeren, assertiviteit en Mindfulness
– evt. nazorg na behandeling in de GGZ.
Hoe komt een afspraak bij de POH-ggz tot stand?
Een afspraak met de POH-ggz komt tot stand op initiatief van uw huisarts. U kunt ook zelf met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-ggz voor u zinvol kan zijn. Na een verwijzing van de huisarts, wordt een eerste gesprek met de POH-ggz gepland. Na het eerste gesprek zal de POH-ggz u en uw huisarts adviseren over een vervolgtraject.
Kosten
Aan de gesprekken met de POH-ggz zijn voor u geen kosten verbonden.
Annuleren van een gesprek
We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor uw gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders.
Bij te laat of niet afbellen wordt de rekening naar u gestuurd, deze kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren.
Vragen?
Mocht u verder nog vragen hebben? Stelt u ze gerust aan uw huisarts.
Voor uw afspraak met één van onze praktijkondersteuners kunt u via de Lindberghlaan 113 (voorheen zat hier de fysiotherapie) naar de wachtruimte en spreekkamers.